ارتباطات شما مدیران چگونه است؟ آیا در برقراری و حفظ رابطه موفق هستید؟

ارتباطات شما مدیران چگونه است؟ آیا در برقراری و حفظ رابطه موفق هستید؟
ارتباطات، یکی از پرکاربردترین مهارت ها است. مسئله ی بسیار مهمی که مدیران در مورد زندگی و کسب و کار باید بدانند. این است که زندگی شخصی وکاری یک فرآیند ارسال درخواست و دریافت پاسخ است.
پیامی که می خواهید منتقل کنید از طریق تونل ارتباطی کلام، لحن و زبان بدن شما می گذرد.بنابراین اگر شما نسبت به شیوه ی ارتباط گرفتن آگاهی درستی نداشته باشید. یا قادر به ارسال درخواست نخواهید بود و یا اینکه همواره درخواست های شما رد خواهد شد. و در نتیجه زندگی ناکام و ناامید کننده ای را تجربه خواهید داشت.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که مدیران با آن روبه رو هستند ضعف ارتباطی است. این مسئله باعث می شود یا بهترین نیرو هایشان را ازدست بدهند یا همچنان بدترین نیرو ها را در سازمان خود تحمل کنند. گاهی اوقات هم نتوانند به موقع از فرصت ها استفاده کنند و بخاطر همین ضعف ارتباطی، خودشان باعث شوند به نفع رقیبان کنار بروند.!
با توجه به این مسئله تصمیم گرفتم این مقاله را بنویسم و شما را با مهارت ارتباطات و تاثیرات آن در زندگیتان آشنا کنم پس با ادامه ی این مقاله با من همراه باشید.
ارتباطات چیست ؟ چگونه مهارت ارتباطیمان را تقویت کنیم؟
ارتباطات هنر برقراری رابطه و حفظ رابطه است.تصور کنید در جلسه ای بسیار مهمی حضور دارید. افرادی در این جلسه حضور دارند که که ارتباط شما با آن ها می تواند فرصت های بهتری را برای شما رقم بزند. آیا بلد هستید که به سرعت در همان جلسه، با آن ها ارتباط برقرار کنید؟ و یا می توانید قرار ملاقات های دیگری هم ترتیب بدهید و همچنان رابطه تان را با آن افراد حفظ کنید؟!
بسیاری از مدیران را می شناسم که در برقراری رابطه مشکل دارند و بعضی دیگر در حفظ و تداوم رابطه مشکل دارند که هر کدام مربوط به عدم آگاهی مناسب نسبت به ارتباطات است. اگر شما هم مهارت ارتباطی ضعیفی دارید باید هرچه سریعتر مهارت ارتباطیتان را تقویت کنید .
چگونه ارتباطات مان را تقویت کنیم؟
این سوالی است که بیشتر افراد از من می پرسند و من همیشه می گویم اگر می خواهید ارتباطات موثرتری داشته باشید نباید فراموش کنید که مهارت ارتباطات نیازمند، 1 . یادگیری و 2 . تبدیل دانایی به توانایی است.
1 . یادگیری
شما در ابتدا باید در مورد مواردی که می تواند ارتباطات موثرتری داشته باشید آموزش ببینید. به عنوان مثال یادگیری زبان بدن یکی از پر اهمیت ترین مواردی است که برای داشتن ارتباط موثر باید بلد باشید. شما وقتی زبان بدن را درک کنید می توانید با دیدن زبان بدن طرف مقابلتان آنچه که در ذهنش می گذرد را بفهمید و با توجه به زبان بدن طرف مقابل، در ارتباطاتتان موفق تر عمل کنید.
مثلا فرض کنید در جلسه ای حضور دارید و مشغول صحبت کردن هستید متوجه می شوید طرف مقابلتان تغییر رویه می دهد و دست به سینه می نشیند. خوب این حالت از زبان بدن او به شما می فهماند که مخالف نظر شماست. و یا فرض کنید که فردی به سمت شما متمایل شده است و دستانش را باز گذاشته خوب این حالت نشانه ی چیست؟!
نشانه ی این است که به صحبت های شما علاقه مند است. با درک زبان بدن شما متوجه خواهید شد چگونه با افراد برخورد کنید و تا حد زیادی می توانید از آنچه که در مورد شما فکر می کنند آگاه شوید. این آگاهی و درک صحیح از دیگران است که می تواند رابطه هایتان را گسترده تر کند. یکی دیگر از مواردی را که باید یاد بگیرید مهارت فن بیان و سخنرانی است. همانطور که در مقدمه ی این مقاله اشاره کردم برای اینکه پیام صحبت هایتان بهتر به افراد مقابلتان منتقل شود باید از تونل لحن، کلام و زبان بدن شما عبور کند.
اگر شما در مواقع لازم که باید تاکیدی صحبت کنید، صحبت نکنید و لحن مناسبی نداشته باشید. پیام شما تاثیری روی فرد مقابلتان نمی گذارد. یکنواخت صحبت کردن و یا تند و آهسته صحبت کردن باعث می شود صحبت های شما شنیده نشود و تاثیر خود را از دست بدهد. هر چند که کلمات باارزشی را به زبان بیاورید و در مورد مهم ترین مسائل هم صحبت کنید.!
بنابراین باید در مورد زبان بدن، فن بیان ، سخنرانی و لحن مناسب آموزش ببینید. بعد از اینکه در مورد این مسائل آموزش دید وقت آن می رسد که در مورد نکاتی که برای برقراری و حفظ رابطه به شما کمک می کند یادگیری را شروع کنید. مثلا یاد بگیرید چگونه باید انتقاد کنید؟ چگونه باید به طرف مقابل انگیزه بدهید؟ چگونه نظر افراد را در مورد مسئله ای تغییر بدهید؟ چگونه نسبت به واکنش های افراد عکس العمل نشان دهید یعنی تقویت هوش هیجانی!
هوش هیجانی هم تاثیر بسیار زیادی در اثر گذاری ارتباطات دارد. آن هایی که هوش هیجانی پایینی دارند نمی توانند در مواقع حساس تصمیم درستی بگیرند و عکس العمل مناسبی را بروز دهند در نتیجه گاهی با پرخاشگری ودیگر رفتار های نامناسب رابطه های خود را از دست می دهند.
فراموش نکنید که یادگیری در مورد ارتباطات فقط نیمی از راه برای برقراری ارتباط موثر است.بقیه ی راه تبدیل یادگیری به توانایی است.!
2 . تبدیل یادگیری به توانایی
اگر توجه کرده باشید ما در مورد خیلی از مسائل دوره های زیادی گذراندیم. اما حتی یکبار هم از آن دانسته ها استفاده نکردیم و آن را به کار نبردیم.
در رابطه با تقویت ارتباطات هم باید بگویم علم بدون عمل به درد نمی خورد و نمی تواند ارتباطاتتان را تقویت کند. بعد از اینکه در مورد مواردی که در بالا اشاره کردم آموزش دید باید به وسیله ی تکرار و تمرین آن ها را به توانایی تبدیل کنید. وقتی می گوییم مهارت ارتباطات یعنی دانایی همراه با عمل.
پیشنهاد می کنم مقاله ی آنچه مدیران در مورد اهمیت مهارت فردی باید بدانند! را بخوانید.
ارتباطات چه تاثیری در زندگیتان خواهد داشت؟
زمانی که توانستید مهارت ارتباطی خود را تقویت کنید. آن موقع می توانید به خوبی با افراد درون سازمان خود ارتباط بگیرید. به خوبی بفهمید کارکنان شما چه خواسته ای دارند و شما بهتر می توانید آن ها را درک کنید. مدیرانی که از وضعیت کارکنان خود اطلاع دارند و پاسخگوی خوبی به نیاز های کارکنانشان هستند محیط کاری بدون تنشی را تجربه می کنند.
این در حالی است که بسیاری از کارکنان مخرب به این خاطر در سازمان اختلال ایجاد می کنند که به خواسته هایشان توجهی نمی شود. مدیرانی که مهارت ارتباطی خوبی دارند علاوه بر درون سازمان در بیرون از سازمان هم به خوبی می توانند با مدیران و سازمان های دیگر ارتباط برقرار کنند و از این ارتباطات به نفع شرکت و برای سریعتر رسیدن به اهداف سازمانی استفاده می کنند.
در واقع این مدیران در شبکه سازی موفق تر عمل می کنند و به سرعت به موفقیت می رسند. این تاثیرات تنها کوچکترین تاثیراتی است که ارتباطات در زندگی شما خواهد داشت. پس هر چه زودتر با توجه به توضیحاتی که در این مقاله دادم بررسی کنید مهارت های ارتباطی شما در چه سطحی است و برای رفع ضعف های ارتباطی خود تلاش کنید
.
همانطور که در این مقاله در مورد ارتباطات متوجه شدید. ارتباطات یعنی هنر برقراری رابطه و همچنین حفظ و تداوم رابطه!
مدیرانی که مهارت های ارتباطی خوبی دارند می توانند هم در زندگی کاری و هم در زندگی شخصی کاری کنند که درخواست هایشان تا حد زیادی قبول شود. می توانند دوستان و هم تیمی های متعهد تر و متحد تری داشته باشند.
به خوبی قادر هستند که نظر منفی دیگران را نسبت به هر موضوعی عوض کنند و حامیان بیشتری در درون سامان و بیرون از سازمان داشته باشند. ارتباط موثر می تواند تا حد زیادی شما را از اختلالات و محیط تنش زا دور نگه دارد. و همچنین فرصت های بیشتری را به دست آورید.
برای تقویت مهارت های ارتباطی لازم است که در ابتدا در مورد مسائلی مثل، زبان بدن، فن بیان و سخنرانی، لحن مناسب، هوش هیجانی،شناخت تیپ های شخصیتی و …یادگیری را شروع کنید بعد از آن این یادگیری ها را با تکرار و تمرین تبدیل به توانایی کنید. در این صورت است که می توانید ارتباطات قوی تری را تجربه کنید.
امیدوارم این مقاله هم برایتان مفید بوده باشد. از شما درخواست دارم، نظرات، سوالات و تجربیاتتان را در مورد ارتباطات
پاسخی بگذارید